6 zaden crackers

 In Recept

Voedzame en gezonde powersnack. Goed voor de spijsvertering.  De crackers bevatten goede omega-3-vetzuren, vitaminen en mineralen. Bloedsuikerspiegel blijft stabiel en ze zijn gluten-, lactose-, ei- en suikervrij.  Lekker met een notenpasta of avocado. Te bereiden in een droogoven (raw) of in een gewone oven.

Ingrediënten

1 kop geweekte zonnebloempitten
1 kop geweekte pompoenpitten
½ kop geweekte sesamzaad
½ lijnzaad
½ chiazaad
½ maanzaad
1 th. zout
2 koppen water

Bereiding

Week de zonnebloem-, pompoen pitten en sesamzaad een paar uur in water en spoel ze af, en laten uitlekken.
Doe nu alle zaden met het zout in een grote mengkom met twee koppen water.
Alles goed omroeren en 15-30 minuten laten zwellen, zodat het een kleverige massa wordt.

Spreid met behulp van een spatel het gelijkmatig uit over twee teflexvellen van het droogoventje (of bakpapier en op een bakplaat). Droog op 40°C gedurende ong. 6 uur. Dan de crackers omdraaien en nog een keer 6 uur drogen (voor in de oven 160°C ong. 30-35 min.)

Variant:
Ipv. zout 3 eetl. tamari
Kruidige crackers; voeg Italiaanse kruiden toe of gedroogd kruidenmengsel of knoflookpoeder of kummelzaad enz.

Recente artikelen

Laat hier uw bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact met mij op

Ik ben nu niet aanwezig, maar stuur mij een mail dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Lieve groet, Willeke

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
Mung dal Kitchari