6 zaden crackers
Voedzame en gezonde powersnack. Goed voor de spijsvertering. De crackers bevatten goede omega-3-vetzuren, vitaminen en mineralen. Bloedsuikerspiegel blijft stabiel en ze zijn gluten-, lactose-, ei- en suikervrij. Lekker met een notenpasta of avocado. Te bereiden in een droogoven (raw) of in een gewone oven.
Ingrediënten
1 kop geweekte zonnebloempitten
1 kop geweekte pompoenpitten
½ kop geweekte sesamzaad
½ lijnzaad
½ chiazaad
½ maanzaad
1 th. zout
2 koppen water
Bereiding
Week de zonnebloem-, pompoen pitten en sesamzaad een paar uur in water en spoel ze af, en laten uitlekken.
Doe nu alle zaden met het zout in een grote mengkom met twee koppen water.
Alles goed omroeren en 15-30 minuten laten zwellen, zodat het een kleverige massa wordt.
Spreid met behulp van een spatel het gelijkmatig uit over twee teflexvellen van het droogoventje (of bakpapier en op een bakplaat). Droog op 40°C gedurende ong. 6 uur. Dan de crackers omdraaien en nog een keer 6 uur drogen (voor in de oven 160°C ong. 30-35 min.)
Variant:
Ipv. zout 3 eetl. tamari
Kruidige crackers; voeg Italiaanse kruiden toe of gedroogd kruidenmengsel of knoflookpoeder of kummelzaad enz.