Halasana

 In Houding

Voorbereidende oefening: Ga eerst in de schouderstand en breng dan eerst één been achter het hoofd en terug, en dan het andere been achter het hoofd en terug, op het ritme van de ademhaling. Breng nu beide benen langzaam naar de grond achter het hoofd en houd de knieën gestrekt. Wanneer de voeten de vloer raken kan je de handen pakken in bidgreep of de handen plat op de vloer leggen parallel aan elkaar met gestrekte armen. Wanneer de voeten niet de vloer raken blijf je de rug ondersteunen.

Houd de knieën gestrekt en de voeten wijzen richting hoofd. Blijf in de ploeg voor ongeveer 30 seconden en bouw het rustig op naar 2 minuten. Adem rustig door.

Om uit de houding te komen ga je terug in de schouderstand en breng je de handen plat op de vloer achter de rug. Gebruik je handen voor steun en rol langzaam, wervel voor wervel, uit de houding. Ontspan even een moment en ga daarna door naar de volgende houding (de brug).

Gevorderden komen uit de schouderstand door beide knieën te buigen en komen meteen in de brug houding.

Recente artikelen

Laat hier uw bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact met mij op

Ik ben nu niet aanwezig, maar stuur mij een mail dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Lieve groet, Willeke

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
banner-trikonasana