Aardbeien gebakjes
Heerlijk als dessert, of voor bij de koffie/thee.
Ingrediënten
Bodem:
200 gram dadels zonder pit
100 gram amandelen
100 gram zonnebloempitten
Vulling:
125 gr. kokosolie
225 cashewnoten
50 gr. kokosrasp
60 gr. honing
½ thl. vanille poeder
130 ml. kokosmelk
Topping:
225 aardbeien (wanneer uit de vriezer dan ontdooid)
50 gr. kokosolie
Bereiding:
Meng dadels en noten/pitten in een keukenmachine fijn tot een “plakkerige” massa en verdeel het in een bakvorm, ingevet met kokos olie of bekleed met bakpapier, en druk het stevig aan.
Smelt de kokosolie en meng de overige ingrediënten voor de vulling tot een gladde massa in een keukenmachine. Schep dit bovenop de bodem strijk het glad.
Smelt de kokosolie en pureer dit met de aardbeien, die op kamer temperatuur zijn en schenk dit gelijkmatig over de vulling.
Laat het ongeveer drie uur in de ijskast opstijven.