Workshop Rug & Nekklachten

Workshop Nek & Rugklachten

Veel mensen hebben last van spanning in het lichaam zowel bewust als onbewust. Hieraan liggen verschillende oorzaken ten grondslag  zoals langdurig stilzitten achter de computer, stress, werkdruk, blessures, voeding, verkeerde lichaamshouding, enzovoorts.

Als we doorgaan met deze activiteiten en ons lichaam niet begrijpen, uit zich dit in een verhoogde spierspanning waardoor lichamelijke ongemakken en klachten ontstaan. Wanneer het lichaam zichzelf corrigeert en het weer naar een natuurlijk evenwicht terugbrengt, is er niets aan de hand. Als dit niet het geval is dan gaan we naar een situatie dat spieren zich verkrampen, en zijn we niet meer in staat om het lichaam terug te brengen naar een gezonde positie. De spieren kunnen zich niet meer ontspannen en raken  uit ‘alignment’. Hierdoor is de houding-statiek niet meer correct. Dit kan jaren doorgaan zonder dat we dit in de gaten hebben of merken.

Wanneer dit het geval is, dan is het van belang om te leren te ontspannen, de spieren die verkort/verkrampt zijn te gaan stretchen/ontspannen en andere spieren weer sterker te gaan maken. Op deze manier komt de natuurlijke houding-statiek weer in balans en ontstaat er ruimte voor genezing.

Het belang van ontspanning

In deze Yoga workshop leer je onder andere de alignments die het meest optimaal zijn voor je lichaam zodat de spanning afneemt en de kracht toeneemt in nek, schouders, rug en heupen.

Open level klas, beginners zijn welkom.

Prijs

Prijs: € 25,00

Neem contact met mij op

Ik ben nu niet aanwezig, maar stuur mij een mail dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Lieve groet, Willeke

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt