Shiatsu

Shiatsu is gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van banen stroomt, het energiestelsel. Vanuit deze benadering wordt de mens als eenheid van lichaam en geest beschouwd.

Met Shiatsu kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van levensenergie via bepaalde (tsubo) punten die zich op het lichaam bevinden. Zo kan geblokkeerde energie worden vrijgemaakt waardoor een natuurlijk genezingsproces op gang wordt gebracht.

Shiatsu is een manuele therapie die zich voornamelijk richt op het bevorderen van het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mens. Shiatsu past hand- en vingerdruk op de huid toe met het doel de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam te stimuleren, factoren die voor vermoeidheid zorgen te elimineren en een goede algemene gezondheid te bevorderen. Hierdoor kunnen blessures, spierspanning, stress en andere klachten voorkomen en genezen worden.

Shiastu kan o.aa toegepast worden om spierstijfheid te verminderen of op te heffen, het zenuwstelsel te reguleren, bloedsomloop en lymfecirculatie te stimuleren, een goede spijsvertering te bewerkstelligen en kliersecretie (endo-, exo-crine) te reguleren.

Het is effectief bij revalidatie, regeneratie en mobilisatie binnen het behandelingskader van de Shiatsu.

 

BEHANDELING

De behandeling kenmerkt zich door grote eenvoud. Dit kan de indruk wekken dat er weinig gebeurd tijdens de behandeling maar op een subtiel niveau ondergaat de energie in het lichaam een grote verandering.

De voornaamste kenmerken van shiatsu zijn de volgende:

 • Diagnose en behandeling zijn gecombineerd. Dat wil zeggen dat elke toepassing van Shiatsu-druk de behandelaar in staat stelt om zo onregelmatigheden vast te stellen en meteen te bepalen welke behandeling gegeven dient te worden.
 • Shiatsu is een integrale behandelmethode.
 • Het hele lichaam wordt behandeld omdat over het algemeen een lokale behandeling slechts tijdelijk effect heeft op de symptomen en niet de oorzaak aanpakt.
 • Shiatsu heeft geen bijwerkingen en heeft geen leeftijdsgrens.

Bij een kind wordt erna gestreefd de constitutie te verbeteren en het lichaam te versterken. Bij een volwassenen proberen we de algemene conditie te handhaven en te verbeteren. Bij ouderen proberen we het lichaam soepel te houden.

Regelmatig Shiatsu ontvangen, helpt eventuele veranderingen en onregelmatigheden die zich in het lichaam voordoen tijdig te ontdekken. Op deze manier kunnen opgehoopte stress en afvalstoffen in het lichaam voorkomen worden die het lichaam uit balans halen.

Shiatsu is onder andere geschikt voor:

 • Sportblessures
 • Nek-, schouder- en rug klachten
 • RSI
 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Emotionele spanning
 • Hoofdpijn
 • Preventieve behandeling in bepaalde levensfasen en veeleisende (arbeids) omstandigheden
 • Algehele ontspanning ter ondersteuning van boven genoemde klachten.

Namikoskh Shiatsu® is niet bedoeld voor de diagnose, behandeling of genezing van ziekte. Het is een ontspanningstherapie, en een nuttige aanvulling op licentie, gekwalificeerde medische of psychologische zorg. Voor elke aanhoudende pijn of symptoom, zelfs een schijnbaar klein, wordt de lezer sterk aangemoedigd om een arts te raadplegen. Bij gebruik in combinatie met standaard medische behandeling kan de Namikoshi Shiatsu® acupressuur-techniek het genezingsproces helpen door spanning en stress te verlichten en een gevoel van verhoogd welzijn te stimuleren.

Neem contact met mij op

Ik ben nu niet aanwezig, maar stuur mij een mail dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Lieve groet, Willeke

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt