Wil je weer fysiek en mentaal fit worden en blijven?

ysa-foto-meditatie

Yoga Studio Almere helpt je hierbij door de integratie van 35 jaar paramedische kennis met de klassieke leer van Yoga, voedingsadvies, en coaching. Ik bied niet alleen individuele aandacht voor de juiste uitvoering van de houdingen maar ga ook in op de yoga filosofie. Deze aanpak staat al jaren garant voor succes. Het helpt cursisten niet alleen in de yogalessen, maar ook in het vaak hectische leven daarbuiten.

Ben je benieuwd hoe ik dit aanpak? Lees dan hieronder de vijf pijlers van mijn aanpak.

  1. In de lessen staan wij uitgebreid stil bij de juiste uitvoering van de lichaamshoudingen. Deze lichaamshoudingen zorgen voor soepele gewrichten, spieren, banden, pezen en andere lichaamsdelen. Individuele aandacht om deze houdingen goed uit te voeren is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de cursist, daarom hebben wij kleine groepen (maximaal 12 personen per les).
  2. De meeste mensen gebruiken maar een fractie van hun potentiele longcapaciteit door een niet juiste ademhaling.  Hierdoor kan je snel moe worden zonder dat je weet waarom. In de lessen staan wij uitgebreid stil bij de juiste ademtechnieken, hierdoor krijgen je cellen meer zuurstof en voel je je energieker. Ook helpen deze ademtechnieken bij het tot rust komen van de geest bij stressvolle situaties. Bijvoorbeeld een presentatie of hoge werkdruk.
  3. Deze combinatie van lichaamshoudingen en ademtechniek leren je om zowel fysiek en mentaal te ontspannen. Fysiek betekent dit het ontspannen van de spieren, waardoor blessures voorkomen kunnen worden. Mentaal betekent deze ontspanning het loslaten van negatieve gedachtepatronen wat ruimte creëert voor positiviteit.
  4. Positieve gedachte training en meditatie. Het geluk wat wij ervaren is afhankelijk van onze gedachte. Meditatie helpt je wereldse zorgen en problemen te vergeten door je te concentreren op jezelf. Dit wordt meegenomen in alle lessen en hier is een speciale les voor ingeroosterd op de donderdagavond. Deze positieve gedachte training wordt heden ten dage ook wel mindfullness genoemd.
  5. Voeding is de basis van een goede gezondheid omdat een goed dieet helpt bij het verteren en opnemen van voedingsstoffen. Het verwerken, raffineren of te lang koken van voedsel vernietigt veel van de voedingswaarde. Het beste dieet voor een yogaleerling is eenvoudig en bestaat uit natuurlijke en verse ingrediënten. YSA helpt haar cursisten door voedingsadvies, leuke recepten en vragen hieromtrent te integreren in de lessen. Kijk ook eens naar ons recept van de maand!
Neem contact met mij op

Ik ben nu niet aanwezig, maar stuur mij een mail dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Lieve groet, Willeke

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt